Paxos trip

We have spent the last couple of days on the beautiful little island of Paxos exploring wildlife and relaxing. The island differs  from Corfu not only in size and looks, but also in the general pace of life. The roads are of better quality than those on Corfu and villages are very neat and picturesque. The fauna and flora are not as species rich as that of Corfu, and for most of the plants the flowering season is now over and a visit in April or early May would be the best if the flora is to be explored. However, I was able to photograph a few species of plants, some reptiles, a few spiders and got snaps that capture the general feeling of the island, I think.

3 reaktion på “Paxos trip

 1. Hej Marie, Vad roligt att jag hela tiden upptäcker nya människor som på ett eller annat sätt bor på Korfu. Jag och min familj har hus i bergsbyn Spartilla sedan 1999. Än så länge som sommarhus och någon/några veckor vår och höst men vi ser fram emot att
  kunna tillbringa längre perioder där. Vår tomt är just nu enbart naturtomt (olivträd o cypresser) men några växter har vi lyckats sticka ner i jorden; en palm, några yuccapalmer samt ett par oleander – alla tåliga saker som med hjälp av grannars vattning klarar sig bra även utan oss. Faktisk har vi nu (också med grannars ingripande) begåvats med flera unga fruktträd. De jag kan identifiera är citrus i någon form, persika eller nektarin samt fikon. Ska bli spännande att se om de tar sig och bär frukt längre fram.
  Det vore spännande att få höra mer om hur ni hamnade på Korfu och hur ni hittade ert hus. Hälsningar Yvonne

  • Hej!
   vi har bott permanent på Korfu i snart två år och vi har träffat en del nordbor här men vi är inte så många, engelsmännen är i klar majoritet. Vi åkte genom Spartilas häromdagen och vi har bekanta bl.a. i Lafki och Perithia i norr. Själv bor vi på centrala Corfu i ett hus som vi renoverar och som vi hittade genom en mäklare. Vi har letat hus utomlands under några år och har varit en hel del i Grekland tidigare och som framgår av min blogg så är vi biologer och allmänt naturintresserade och därför var Corfu med sitt rika växt och djurliv ett naturligt val. Vi trivs väldigt bra här och börjar så sakta komma iordning även om här är mycket arbete kvar innan vi är färdiga med hus och trädgård.

   Vänlig hälsningar
   Marie

   • Hej igen, vad spännande det låter – man måste ha ett projekt när man flyttar iväg så där, annars får man det nog tråkigt. Vi måste vänta ett par år till innan vi kan vara där i längre perioder. Jag åker ner till Korfu ikväll och stannar till mitten/slutet av augusti. Vore kul att träffas och få se ert hus o trädgård. Vill du avslöja vilken by ni bor i? Då kan man kanske fråga sig fram till er. Om ni har vägarna förbi Spartilla så fråga på tavernan (Asteras) i slutet av byn (på väg norrut) så vet de var vi bor.

    Hälsningar
    Yvonne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *